Паломницька поїздка до Почаєва.

Вдруг издалека, словно с неба, вспыхивали золотом купола взмывшего ввысь собора. И люди, подняв головы, осеняли себя благодатно крестным знамением: значит, сподобил Господь дойти, вот она, Почаевская лавра!

Из книги «Почаевская лавра. Взгляд через века»

На початку жовтня прихожани храму Апостола і Євангеліста Марка з благословення настоятеля протоієрея Іоанна здійснили паломницьку поїздку до Почаєва.
По дорозі до Свято-Успенської Почаївської Лаври відвідали інші святині, а саме Кременецький жіночий монастир та монастир на честь святої праведної Анни. Усі бажаючі змогли окунутися в джерелі святої Анни та звернутися до неї молитовно кожен зі своїми проханнями.
У Свято-Успенській Почаївській Лаврі протоієрей Іоанн співслужив з братією монастиря. Всі віряни мали можливість посповідатися, причаститися Святих Христових Таїн та вклонитися святиням обителі.

Також відвідали Свято-Духів скит Почаївської Лаври, де знаходяться чудотворні ікони – ікона Божої Матері “Іверська” та ікона прп. Серафима Саровського, яка була написана на частині каменю на якому він молився 1000 днів та ночей, та ще багато святинь до яких паломники мали можливість помолитися.

На монастирському кладовищі були піднесені молитви за спочилу братію монастиря.

А тварини та птахи, які проживаюсь на території скита припали до душі не лише маленьким паломникам , а і дорослим.

На зворотній дорозі до Києва паломників гостинно прийняли монахині Корецького Свято-Троїцького монастиря. Після смачної трапези була екскурсія по обителі. Вклонившись головній святині монастиря іконі Божої Матері «Споручниця грішних» паломники виїхали до Києва.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *